Witaj Ewelka40
Nie wiem czy nadal ta klinika jest tak dobra jak 40 lat temu. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale podam Ci adres tam gdzie mnie diagnozowano. Mimo, że wtedy endo było w powijakach, a sam oddział składał się z 2 sal miałam super lekarkę. Adiunkt ( to tytuł) Dobrzyńska (tyle o Niej pamiętam) była lekarzem z powołania i nie dała się nabrać nawet na nasze drobne oszustwa.
Tu podaję Ci adres:
Klinika w Gdańsk Wrzeszcz ul. Dębinki.
Czy nadal jest tam taka dobra opieka i diagnozowanie nie mam pojęcia. Mieszkam nie na Pomorzu, ale tam mnie leczono. Dziś i ja mam problemy zarówno z lekarzami jak i liofilizatem Minirin 120. W obecny upał biorę o wiele go mniej 2x1, natomiast zimą tak jak Ty potrafię brać 4x1.
Sprawdź dokładnie tę klinikę potem sprawdź opinie o lekarzach endokrynologach, a szpital jak dostaniesz skierowanie wybierz sama. Wiem jak jest teraz bo sama w ogóle nie zostałam przyjęta na oddział z powodów mi nie znanych. Odpowiedź lekarki była "bo nie" i już.
A może warto czasem skorzystać z prywatnej wizyty by mieć leki. Wiele gabinetów ma podpisaną umowę z NFZ i te dadzą leki na zniżkę.
Ktoś tu pisał o rzeczniku praw pacjenta ale ja od niego dostałam odpowiedź, że mam pisać do Departamentu Farmacji z czego zrezygnowałam bo leki mam jak dawniej na ryczałt. Udało mi się po zmianie endo.
powodzenia